Pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a

Hajder za ATV: Svi pacijenti koji stignu u UKC odmah se testiraju na Kovid 19

  • 04.05.2020. 20:40

Od danas su u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske pojačane mjere opreza. Svi pacijenti koji stignu u UKC odmah se testiraju na Kovid 19.

To je za naš magazin Dosije, protvrdio Slobodan Hajder, pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a.

"Sve i jedan pacijent koji po bilo kom osnovu bude primljen će biti testiran, ali isto tako će se zdravstveno osoblje prema pacijentima koji još nemaju rezultate testa ponašati kao da je kovid pozitivan. Odnosno pobrinuće se za ličnu zaštitnu opremu u onom maksimalnom smislu kao da se nalazi u kovid intenzivnoj njegi", rekao je Slobodan Hajder, pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a Republike Srpske.

Hajder je istakao da je sada sve stvar pristupa, koji nije jednostavan, jer svaki pacijent koji prođe kroz Urgentni centar, a došao je bez nalaza da je kovid ngativan, biće tretiran kao da je kovid pozitivan.

"Ako ima respiratornu simptomatologiju biće smješten na infektivnu kliniku, ako bude hirurški pacijen biće smješten na lokaciju stare hirurgije ili u nekakvim specifičnim situacijama internistički pacijent može biti smješten i u Centralni medicinski blok u izolovanu sobu i njenu će se pristupati sa maksimalnim oprezom. To su neke mjere maksimalnog poreza na koje smo se u ovom trenutku odlučili", naglasio je Hajder.  

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)