Starješine Vojske RS

Hapšenje Lukajića je neosnovano i neprimjereno

  • 03.07.2018. 19:24

Hapšenje Dane Lukajića je neosnovano i neprimjereno, poručuju, danas, starješine Vojske RS. On nikada nije bio komandant ni zamjenik komandanta logora na Manjači pa očekuju da vlasti Srpske, Bosne i Hercegovine, ali i Srbije, učine sve što je potrebno da Lukajić što prije bude na slobodi. 

Hrvatska, kažu, nema pravo da ga zadrži.

"Obzirom da se Hrvatska nalazi u periodu proustaške vlasti, ja moram da kažem sa ovakvim odnosom ne doprinosi bezbjednosnim prilikama na Balkanu nego se ti rovovi neprekidno produžuju. Mi zaista osuđujemo ovakav oblik hapšenja i tražimo od institucija RS, BiH i Srbije, da se uključe u hitno puštanje Daneta Lukajića", rekao je Milovan Milutinović, predsjednik Organizacije starješina VRS.

Do hapšenja, poručuju starješine, nije smjelo ni da dođe jer Dane Lukajić nije na međunarodnoj potjernici. Hrvatska misli da može da radi šta hoće, a ovo hapšenje su namjerno tempirali na dan obilježavanja Dana sjećanja na Jadovno, vjeruju u organizaciji.

"Vrlo je zanimljivo vrijeme, mjesto i način na koje je izvršeno hapšenje pukovnika Lukajića, pukovnik je nekoliko puta išao na ovo hodočašće u Jadovno, prelazio granicu i kao građanin ulazio je u Hrvatsku nije bilo interesa za njegovo hapšenje", kaže Mirko Trivić, potpredsjednik OSTA VRS.

Dane Lukajić uhapšen je  zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača. Županijski sud u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni pritvor.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?