Nove mjere

Hotele koji ne budu poštovali izrečene mjere čekaju rigorozne kazne

  • 14.03.2020. 16:08

Nakon sastanka visokih zvaničnika Srpske sa predsjednicom Republike Srpske, Željkom Cvijanović, donesena je nova mjera.

"U narednom periodu biće uspostavljeni organizovani karantin u blizini graničnih prelaza."

Pored ove nove mjere pooštriće se mjere, pa i kazne za sve one koji ne budu poštovali ranije donesene mjere u pogledu javnog okupljanja.

"Imamo saznanja da se krše određene mjere na način da iz redovnih ugostiteljskih objekata koji se zatvaraju u 18 časova se prelazi u određene hotelske objekte. Prema tome to znači da nismo dovoljno disciplinovani, a rekla sam ovdje da nas može spasiti samo gvozdena disciplina", poručila je predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović i dodala da se mogu očekivati i nove mjere u narednim danima.

"Rigorozno će biti kažnjavani hoteli koji mimo odluka jedinica lokalne samouprave organizuju različite vrste okupljanja, a oni prema trenutnoj odluci mogu da organizuju takvu vrstu "obroka" samo za svoje goste, a ne za druge", rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić.

Srpski član predsjedništva BiH, Milorad Dodik poručio je da se o virusu korona priča već nekoliko mjeseci, ali da ljudi svu situaciju nisu dovoljno ozbiljno shvatili.

"Ovi neodgovorni po hotelima, ovi frajeri koji pokušavaju svemu da se smiju, i pokušavaju svemu da doskoče na taj način, biće mjera da se zatvore svi hoteli u smislu lokala i kafića u sklopu hotela. Tako da će moći samo da rade u vremenu služenja doručka, ručka i večere. I da to može samo da se radi prema hotelskim gostima. Uopšte nije jednostavno, gube značajan dio priloga i to nam je jasno. Ali ćemo kao društvo sjesti i pomoći svima koji su imali gubitke", rekao je Dodik.

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок