Predsjednik GO SNSD-a Banjaluka

Igor Radojičić stavio mandat na raspolaganje

  • 13.11.2018. 19:23

Svoj mandat u stranci sam stavio na raspolaganje i to zbog loših izbornih rezultata, poručio je danas Igora Radojičić, predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Banjaluka.

Sinoć su razmatrali izborne rezultate i zaključili da su samo djelimično ostvareni. Za Radojičića sasvim dovoljno da donese odluku. 

"Ja sam sinoć na sjednici predsjedništva stavio svoj mandat na raspolaganje, prema tome, o njemu će se izjašnjavati Gradski odbor", istakao je Igor Radojičić, predsjednik GO SNSD-a Banjaluka.

Voljan je, međutim, da ostane prvi čovjek Banjaluke. Zato je skoro sat vremena "četovao" sa sugrađanima. 

Kada će se konkretno raditi na modernizaciji gradskog prevoza? Da li će ostati na snazi odluka o nivou buke u grade? Šta mislite o izmjeni gradske Odluke o uslovima držanja domaćih životinja, kojom bi uznemiravanje okoline psećim lavežom bilo kažnjivo? Samo su neka od pitanja, na koja je, putem društvenih mreža, odgovarao Radojičić.

Banjalučane su, uglavnom, interesovale gradske teme. Dok se neki zalažu za više festivala, drugi su oštri protivnici buke. Jedni su protiv, a drugi za zatvaranje ulica. 

"Naprosto, to je grad od 200 hiljada stanovnika u kome morate imati vrlo različite stavove. Mi kao gradska uprava gledamo ono što bi trebao biti širi i opšti interes. Grad Banjaluka kao moderan evropski regionalan centar i u tom konceptu ga razvijamo. Grad mora da ima festivale, u gradu mora povremeno da bude buke", naglasio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjluke. 

Radojičić je korisnike društvenih mreža podsjetio na njegov plan "Banjaluka 2025", koji podrazumijeva dugotrajne projekte, poput Zelenog mosta, kongresne dvorane, preuređenja centra grada i urbanističkih promjena.