ANURS

Inaugurisano osam novoizabranih članova 

  • 21.05.2019. 13:33

U Banjaluci je danas inaugurisano osam novoizabranih članova Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i izvršen izbor dopisnih članova u zvanje redovnih, rekao je predsjednik ANURS-a Rajko Kuzmanović.

"Novoizabrani članovi ANURS-a su Zoran Lakić, Miodrag Orlić, Dragan Simeunović, Nikola Cekić, Mihajlo Vukas, Milovan Pecelj, Predrag Milojević i Nebojša Lalić. Naši dosadašnji dopisni članovi Vitomir Popović, Milivoje Unković, Branko Letić i Neđo Đuruć postali su redovni, rekao je Kuzmanović novinarima nakon redovne i svečane sjednice Akademije. 

Kuzmanović je istakao da će Akademija ovim biti dodatno osnažena, a novoizabranim članovima uručena su prigodna znamenja Akademije. 

Akademik Nebojša Lalić izrazio je zadovoljstvo što je postao član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. 

"Ovo je priznanje za moj rad u razvoju medicine u Republici Srpskoj i podstrek za dalji rad. Član sam i Srpske akademije nauka i umetnosti i vjerujem da će saradnja dvije akademije biti dodatno intenzivirana", kaže Lalić. 

Na sjednicama su usvojeni program rada za ovu godinu, izvještaj o radu za prošlu i prihvaćen pozitivan izvještaj o finansijskom poslovanju ANURS-a, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora. 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм