Izborna jedinica 8

Istraživanje javnog mnjenja: Željki Cvijanović veće povjerenje anketiranih

  • 04.10.2018. 14:44

U istraživanju javnog mnjenja koje je rađeno od 28.09. - 02.10. 2018. godine, rezultati pokazuju da se na području Izborne jedinice 8 (Sokolac,Han Pijesak, Istočna Ilidža, Istočni Drvar, Istočno Novo Sarajevo,Trnovo,Pale i Rogatica) je vrlo vjerovatno da može doći do promjene strukture direktnih mandata. 

"Sada SNSD ima bolji rezultat od SDS-a, a prije 4 godine je bio izjednačen. SNSD = 2, SDS =1, DNS = 1,  navodi se u istraživanjima koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

"Ako uporedimo sa prethodnim istraživanjima stranka raste. Bez obzira na interval greške od +/- 4%, SNSD sigurno ide preko 36%, što je skok u odnosu na 2014. godinu", navedeno je u istraživanju javnog mnjenja.

 

Srpski član Predsjedništva

U Izbornoj jedinici 8, navodi se u rezultatima javnog mnjenja, je prisutna razlika u podršci anektiranih između Milorada Dodika, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP (41 odsto) i Mladena Ivanića, kandidata SzP-a (29 odsto). 
Neodlučnih je, prema istraživanju, oko 27 odsto anketiranih.

Predsjednik Republike Srpske

Razlika je prisutna i podršci za kandidate za predsjednika RS. Tako prema istraživanju, Željki Cvijanović pripada 40 odsto glasova, Vukoti Govedarici 30 odsto anketiranih. Neko treći ima podršku 5 odsto anketiranih, a oko 25 odsto anketiranih je neodlučno. 

Razlika je više od 3.000 glasova u korist Željke Cvijanović, navodi se u rezultatima istraživanja koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм