Izborna jedinica 9

Istraživanje javnog mnjenja: Značajan skok SNSD-a u Hercegovini

  • 04.10.2018. 14:59

U istraživanju javnog mnjenja koje je rađeno od 28.09. - 02.10. 2018. godine, rezultati pokazuju da se na području Izborne jedinice 9 (Višegrad, Istočni Mostar, Nevesinje, Kalinovik, Gacko, Foča, Novo Goražde, Čajniče, Rudo, Berkovići, Ljubinje, Bileća i Trebinje) naveden je značajan skok SNSD-a u ovoj regiji (sigurna 3 mandata).

SDS = 2 mandata.

"Onda imamo tri partije koje pretenduju na po jedan direktni mandat. Jedna od njih sigurno neće ostavriti direktni mandat.

Po svim istraživanjima stranka ide preko 40 odsto. Očekivani broj glasova može da bude i 30 hiljada. S druge strane, SDS nema značajan pad", navedeno je u istraživanjima koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

Srpski član u Predsjedništvu BiH

U Izbornoj jedinici 9 je zabilježena razlika između Milorada Dodika, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP (51 %) i Mladena Ivanića, kandidata SzP-a (43 %).

Predsjednik Republike Srpske

Razlika je prisutna i u  podršci za Željku Cvijanović i Vukotu Govedaricu, kandidate za predsjednika RS.

Željka Cvijanović ima podršku 50 odsto anketiranih,a Vukota Govedarica 45 odsto anketiranih, neko treći 3 odsto, a neodlučnih je, prema istraživanju,  2 odsto. Razlika će biti 3.000  glasova u korist Željke Cvijanović, navodi se u istraživanjima koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.