Nenad Stevandić

Ivanić traži alibi u strukturi stanovništva

  • 14.10.2018. 14:14

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da ne treba dopustiti da kandidati Saveza za pobjedu, koji nisu dobili povjerenje građana na izborima, navedu Republiku Srpsku na put sukoba i podjela i da alibi za vlastiti nerad i neprihvatanje od vlastitog naroda traže u podjelama stanovništva na seosko i gradsko.

"Svaka podjela srpskog stanovništva na seosko, gradsko, obrazovano, neobrazovano doprinosi daljoj disoluciji društva", rekao je Stevandić za Srnu, komentarišući izjavu kandidata Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da je njegov protivkandidat Milorad Dodik dobio izbore, te da su za njega glasali birači u seoskim sredinama. 

Stevandić je istakao da je potpuno jasno da ta vrsta priznavanja poraza, ali i traženja nekog alibija u strukturi stanovništva, upućuje na moguću postizbornu krizu, traženje sukoba i demonstracije po gradovima, dodavši da je to već počelo da se dešava u Banjaluci. 

"I pored toga što je gospodin Ivanić priznao poraz, koji je mnogo veći nego što je bio poraz u prošlom ciklusu, kada je Ivanić pobijedio, očigledno je da tada niko nije dijelio ljude i niko nije upućivao prekor građanima. Nadam se da ćemo svi zajedno biti mnogo pametniji i da nećemo dopustiti da nas oni ljudi koji nisu dobili povjerenje građana navedu na put sukoba i podjela", rekao je lider Ujedinjene Srpske. 

On je ocijenio da je neprihvatljivo da se "alibi za vlastiti nerad i neprihvatanje od vlastitog naroda traži u dijeljenju građana na ove ili one". 

Kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je njegov protivkandidat Milorad Dodik dobio izbore, te da su za njega glasali birači u seoskim sredinama. 

Ivanić je naveo da se "izborna baza Dodika preselila na selo" i da je izgubio je oslonac u gradovima.