Duško Milunović

Izgradnja spomen-kompleksa u Donjoj Gradini nacionalni prioritet  

  • 04.04.2019. 17:10

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas da je izgradnja spomen-kompleksa u najvećem srpskom stratištu Donjoj Gradini prioritet i najvažniji nacionalni projekat.

Na sastanku Milunovića sa članovima Udruženja Jasenovac-Donja Gradina o aktivnostima koje ova organizacija preduzima na utvrđivanju istine o genocidu koji je počinila Nezavisna Država Hrvatska u Drugom svjetskom ratu nad Srbima, Jevrejima i Romima, istaknuto je da se istorija srpskog stradanja mora sačuvati od zaborava i prekrajanja. 

Sagovornici su istakli da veliki značaj za domaću i međunarodnu javnost ima Deklaracija o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, usvojena u Narodnoj skupštini Srpske, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. 

Članovi Udruženja Jasenovac-Donja Gradina snažno su pozdravili nedavnu odluku vlada Srpske i Srbije da na području Donje Gradine bude izgrađen spomenik i memorijalni kompleks posvećen žrtvama koncentracionog logora Jasenovac. 

Predsjednik Izvršnog odbora tog udruženja Saša Aćić rekao je da je Donja Gradina najveći srpski grad pod zemljom i da u percepciji domaće i svjetske javnosti mora dobiti još veći značaj. 

U toku sastanka, održanog u Banjaluci, bilo je riječi i o obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, koje će biti organizovano 5. maja na najvišem republičkom nivou. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм