GIK Bijeljina

Izlaznost do 15 časova 39,71 odsto

  • 07.10.2018.16:14

Na opšte izbore u Bijeljini do 15.00 časova izašlo je 39,71 odsto ili 42.200 birača, rečeno je novinarima u Gradskoj izbornoj komisiji.

Član GIK-a Dijana Savić Božić navela je da je na dva biračka mjesta, u Ostojićevu i naselju Tombak, bilo prekida u glasanju. 

"Problemi su riješeni, u Ostojićevu je bila promjena biračkog odbora, u Tombaku su dva lica napravila incident, intervenisala je policija, legitimisani su i problem je riješen na licu mjesta, a postupak glasanja je nastavljen", rekla je Božićeva. 

Prema njenim riječima, u ovom slučaju dva lica su se predstavila kao posmatrači ispred političkog subjekta, jedan nije imao akreditaciju, drugi ju je imao, ali nije bio prijavljen kao posmatrač na navedenom biračkom mjestu. 

U Policijskoj upravi Bijeljina je rečeno da je jedno lice na ovom biračkom mjestu prijavljeno zbog toga što je udarilo i oborilo glasačku kutiju i da je nakon njegovog udaljavanja proces glasanja nastavljen. 

Božićeva je rekla novinarima da je do 15.00 časova GIK Bijeljina primio jedan prigovor političkog subjekta koji je odmah i riješen, a riječ je o prijavi da jedno lice stoji ispred biračkog mjesta i utiče na glasače. 

Na biračkom spisku u Bijeljini je 108.300 birača.