Načelnik Pala

Jugović: Ove godine počinje izgradnja muzeja Odbrambeno – otadžbinskog rata u Palama

  • 17.05.2020. 14:20

Izgradnja muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata na Palama trebalo bi da počne ove godine, a čuvaće arhivsku građu Sarajevsko-romanijske regije iz rata, ali i iz vremena koji mu je prethodio, izjavio je načelnik opštine Boško Jugović.

Jugović je napomenuo da je izgradnja muzeja dogovorena zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske, a za početak radova izdvojeno je 500.000 KM.

On je rekao da će zgrada muzeja biti smještena u novoj urbanoj zoni Pala, na raskršću za naselje Koran, u blizini kompleksa nove zgrade Policijske uprave Istočnog Srajeva.

Izvođač radova biće firma "Građenje" sa Pala, a planirano je da ove godine objekat bude izgrađen i pokriven, dok će se na završetak sačekati.

Jugović je dodao da je za konačan završetak potrebno više sredstava, a i sam koncept gradnje biće dorađivan, jer će u tom projektu učestvovati republičke instiutucije.

On smatra da su izgradnja muzeja i očuvanja spomen-obilježja jedini način da se sačuva uspomena na ljude koji su živote položili za odbranu Republike Srpske.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм