Savjetnik predsjednika Srpske

Kalinić: Tolerisanje migranata u BiH - podloga za stvaranje islamske države

  • 08.09.2018. 14:14

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Dragan Kalinić ocijenio je da se, s obzirom na veliki priliv migranata, granica BiH mora zatvoriti što prije na respektabilan način, te da onaj ko toleriše njihov nesmetan ulazak u BiH stvara "demografsku podlogu za stvaranje islamske državu u srcu Evrope sa potencijalom radikalnog islamizma".

"Migrante neće ni Republika Srpska niti dobar dio Hrvata na svojoj teritoriji. Oni će nastaviti da se grupišu u bošnjačkom okruženju, kao što to čine i Arapi kupovinom zemljišta. Ako se dozvoli njihovo naseljavanje na područja gdje žive srpski povratnici, tu bi mogao da zaista nastane veliki problem jer bi došlo do ponovnog iseljavanja i to malo preostalih Srba sa njihovih vjekovnih ognjišta u Federaciji BiH", istakao je Kalinić u izjavi za Srnu. 

On je naglasio da je za svaku osudu indolencija vlasti u Sarajevu prema ovom narastajućem problemu, a posebno predstavnika SDS-a i PDP-a u institucijama BiH. 

"Granica se mora hitno zatvoriti na respektabilan način, a vlast u Sarajevu neka se konačno uključi u rješavanje migrantske krize, jer je nezadovoljstvo lokalnog stanovništva veliko. Ako to ne urade u što skorije vrijeme, onda je jasno da se iza brda valja neka druga negativna priča o promjeni demografske slike u BiH", zaključio je Kalinić. 

On je dodao da migrantima dok su u tranzitu kroz Republiku Srpsku treba pružiti svu potrebnu humanitarnu i medicinsku pomoć, jer za bilo šta drugo niti ima uslova, a ni mogućnosti.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм