Izbori za gradonačelnika Doboja

Kandidaturu do sada najavio jedino Boris Јerinić

  • 10.12.2018. 15:48

Učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja do sada je najavio nezavisni kandidat Boris Јerinić, dok se ostali politički subjekti nisu izjasnili.

Predstavnik dobojskog SP-a Vedran Gligorić rekao je da će ova stranka, nakon današnje odluke Centralne izborne komisije BiH o raspisivanju prijevremenih izbora, organizovati konferenciju za novinare na kojoj će biti saopšten stav ove partije.

Predstavnik dobojskog PDP-a Slobodan Vasiljević rekao je da još nije donesena odluka o kandidaturi predstavnika te stranke, te da će o tome odlučivati organi PDP-a ako bude postignut konsenzus da ova stranka da kandidata.

Јerinić je u petak, 7. decembra, najavio da će kao nezavisni kandidat na prijevremenim izborima za dobojskog gradonačelnika predvoditi listu "Zajedno za Doboj" koja će objediniti političke partije u gradu i za čije formiranje je već dobio i podršku predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kao i lidera drugih stranaka.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Doboja biće održani jer je Obrenu Petroviću prestao mandat na ovoj funkciji nakon što je potpisao izjavu o prihvatanju mandata u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnika Doboja, koji će biti održani u nedjelju, 17. februara, 2019. godine.

Danas je usvojeno i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti prema kojem se prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno u periodu od 11. do 17. decembra, do 16.00 časova, saopšteno je iz CIK-a.

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм