Prva SDS

Kličković: Zaštititi imovinu i prava Srba u FBiH

  • 02.09.2018. 12:04

Kandidat Prve SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH Gojko Kličković poručio je da je neophodno potpuno zaštititi imovinu Srba u Federaciji BiH koja je sada "na izvolte", te naglasio da to "više neće ići tako".

"Sjediti u Predsjedništvu BiH sa druga dva člana dok su narušena prava srpskog naroda je potpuno degutantno i to nikada ne bih učinio dok se ova pitanja ne riješe", rekao je Kličković novinarima u Banjaluci uoči predstavljanja kandidata ove stranke. 

On je dodao da srpski narod nije konstitutivan u FBiH, posebno u tri kantona u kojima nije ni formalno konstitutivan. 

Kličković je upozorio da se nad Oružanim snagama BiH "vrši islamizacija i NATO-izacija", te naveo da je Srpskoj neophodno vratiti kontigent koji joj pripada po međunarodnim ugovorima. 

On je izrazio očekivanje da će na predstojećim izborima doći do zaokreta kod birača i da će izlaznost biti veća i da će se mnogo toga i promijeniti. 

Kandidat Prve SDS za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Slobodan Bijelić rekao je da će se ova stranka boriti za srpske nacionalne interese i samostalnost Republike Srpske u okviru Dejtona. 

"Prva SDS je za izvorni Dejton i onu vrstu državnosti i unutrašnje samostalnosti Srpske u BiH koju je ona dobila Dejtonskim sporazumom", naveo je Bijelić. 

Kandidat Prve SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Bogdan Novaković rekao je da su na listi Prve SDS kvalitetni kadrovi, od ljekara, direktora, poslovnih ljudi, omladine i žena i da očekuje znatnu podršku građana na predstojećim oktobarskim izborima.

Тагови: