DNS ili Savez za pobjedu

Koga podržava PUP na izborima?

  • 31.07.2018. 19:15

Lider DNS-a Marko Pavić potpisao je danas sporazum o saradnji na predstojećim izborima sa Partijom ujedinjenih penzionera.

Do zadnjeg trenutka bilo je neizvjesno ko će u ime PUP-a potpisati sporazum, jer su se u dvije najave pojavila dva različita imena predsjednika stranke. U jednoj je pisalo ime IlIje Vujičića, a u drugoj Vinke Pušonja. Sporazum je potpisala Vinka Pušonja, bivša potpredsjednica, a sadašnja, kako kaže, predsjednica partije. Partija ujedinjenih penzionera podržaće listu DNS-a, jer nas je njen lider spasio od propasti, kaže Pušonja. Zato je pozvala sve čanove da glasaju za kandidate Demokratskog narodnog saveza.

"Molim sve penzionere da učine sve što je u njihovoj moći da ove izbore strogo radimo za DNS, za njihovu listu, za njihove kandidate, jer je on to zaslužio, on je nas jedini spasio u našoj propasti", izjavila je Vinka Pušonja.

"Mi očekujemo veliku pomoć od njih. Smatramo da su oni sposobni, da znaju to odraditi. Naročito što su naši ciljevi zajednički, da mi radeći kao dvije stranke, ali radeći istu stvar doprinosimo ukupnom boljitku u Republici Srpskoj", izjavio je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Stranku je na rub propasti doveo bivši predsjednik Ilija Vujičić, tvrdi Pušonja. Kaže da je Vujičić smijenjen 15. maja na sjednici Glavnog odbora partije. Vujičić je tada tvrdio da je za smjenu saznao iz medija, a predsjedničku stolicu nije htio da preda tadašnjoj potpredsjednici. Pušonja je prijetila policijom, a na kraju je slučaj  završio na sudu. Dok je Pušonja sklopila dogovor sa DNS-om, Vujičić je sa Savezom za pobjedu. Zvanični logo PUP-a nalazi se sa među ostalim članicama Saveza za pobjedu, a taj potez Ilije Vujičića, oštro  je osudila sadašnja predsjednica.

"Moram da kažem, da demantujem da logo koji se nalazi na zajedničkoj listi Saveza za pobjedu, da demantujem, to je samo jedna u nizu njegovih samovolja", rekla je Pušonja.

Ilija Vujičić danas nije htio pred kameru. U kratkom telefonskom razgovoru rekao je da je on predsjednik PUP-a, i da to nikako ne može biti VInka Pušonja. Isto je potvrdio i njegov advokat Jevto Janković.

"Vinka Pušonja pomoću falsifikovane dokumentacije, umjesto Ilije Vujičića sebe proglasila za zakonitog zastupnika Partije Ujedinjenih penzionera. Niti ona to može biti stručno, niti ona to može biti moralno", izjavio je Janković.

Vinka Pušonja tvrdi da ima rješenje da je baš ona predsjenik partije. Isto za sebe tvrdi i Ilija Vujičić. Pušonja je danas  ispred PUP-a zvanično podržala DNS, dok Vujičić kaže da će svoju podršku  ipsred te partije ozvaničiti 30. septembra. Kako i na koji način, nije jasno, kao što još nije jasno ko je na kraju predsjednik partije. Kako stvari stoje, epilog će ispisati sudije.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.