ATV specijal

Lepir: David Dragičević nije otet, zarobljen i zlostavljan

  • 06.07.2018. 20:02

Želimir Lepir, glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka prvi put nakon pokretanja istrage u javnosti govori o slučaju stradanja Davida Dragičevića.

Lepir tvrdi da David nije otet, mučen i zlostavljan i pojašnjava kako je došlo do smrti.

"Ja tvrdim, da smo pouzdano utvrdili, da dječak nije otet, nije zaroboljen, nije vezan, nije mučen, nije zlostavljan. Ta tvrdnja temelji se na iskazu vještaka medicinske struke. Nema tragova vezivanja. Nikakvih tragova zlostavljanja, silovanja, vezivanja i na kraju ključni dokaz koji govori da nije otet, je tvrdnja vještaka da su povrede od pada nastale neposredno prije utopljenja. To eliminiše mogućnost da je dječak bio zarobljen i bio na nekom drugom mjestu. Mi smo potpuno sigurno utvrdili da dječak nije tučen od grupe od 15 ljudi, što dio javnosti na ulici priča, sa letvama i šipkama, a on ima lake tjelesne povrede na prednjem dijelu, a nijedne porede na leđnom dijelu nema. Nijednog preloma nema. Nijedan mu zub ne fali", kaže Lepir. 

Kaže da su provjerili i tvrdnje da je bila masovna tuča i da i tu nisu pronašli nikakve dokaže koji bi potvrdili tu tvrdnju.

"Mi smo provjeravali tvrdnje da je bila masovna tuča između Metalske škole i Raifaisen banke. Ja sam lično išao kod direktora banke, izuzeli smo kamere, saslušali neke svjedoke koji su tvrdili da nije bilo ništa, nema prijave za to. U putanji kretanja pokojnog Dragičevića utvrdili smo od jedne žene kada je to otprilike bilo. Vidjeli smo da je poslije ulazio u jednu kafanu gdje su ga tri konobara poznavala i nijedne povrede na njemu nije bilo, znači prije toga nikakve tuče nije bilo", ističe on.

Тагови: