Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija sportske dvorane

Ljubinje i Berkovići kandiduju tri projekta za donaciju Vlade Srbije

  • 06.05.2019. 09:56

Opština Ljubinje će za donaciju Vlade Srbije kandidovati projekat završetka asfaltiranja ulica u ljubinjskom naselju Vinogradi, a Berkovići rekonstrukciju sportske dvorane i završetak saobraćajnica u naselju Viduša jedan, rečeno je Srni u ovim opštinama.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić rekao je Srni da se naselje Vinogradi sastoji od deset ulica u kojima živi uglavnom mlado stanovništvo sa velikim brojem djece i da je zbog toga značajno da u ovom naselju bude riješen problem infrastrukture. 

Krunić je naveo da je u ovaj projekat opština LJubinje do sada uložila 630.000 maraka, te da je za završetak projekta potrebno još oko 500.000 maraka za šta je opština kandidovala prema donacijama Vlade Srbije. 

"Do sada je riješena oborinska kanalizacija i sada smo krenuli u asfaltiranje i postavljanje ivičnjaka za oko kilometar puta. Ostaje nam još kilometar i trista metara da asfaltiramo, za šta bi nam značila sredstva Vlade Srbije", objasnio je Krunić. 

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je da će opština za sredstva Vlade Srbije kandidovati rekonstrukciju sportske dvorane i završetak saobraćajnica u naselju Viduša jedan. 

Prema Abramovićevim riječima, vrijednost projekta rekonstrukcije sportske dvorane iznosi 500.000 KM, pri čemu bi trebalo da bude u potpunosti zamijenjena dosadašnja konstrukcija dvorane i postavljena čvršća, a planirana je i rekonstrukcija sistema grijanja. 

Abramović je rekao da je projekat završetka saobraćajnica u naselju Viduša jedan u Berkovićima vrijedan oko 300.000 KM. 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će ovog mjeseca biti održan sastanak svih načelnika iz Srpske i nekoliko opština iz FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije o realizaciji dosadašnjih i daljoj saradnji na realizaciji budućih projekata.

Тагови: