Ministar unutrašnjih poslova

Lukač u Prnjavoru: Јavni red i mir zadovoljavajući, krivična djela u padu

  • 12.11.2020. 17:47

Stanica policije Prnjavor, koja organizaciono pripada Policijskoj upravi Banjaluka, radi dobar posao, stanje javnog reda i mira i bezbjednosti je na zadovoljavajućem nivou, ukupan broj krivičnih djela je u opadanju, a i po pitanju saobraćaja stanje je dosta dobro, rekao je danas tokom posjete opštini Prnjavor ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Lukač je u izjavi novinarima rekao da je saradnja sa opštinom Prnjavor oduvijek na dobrom nivou i napomenuo da je u završnoj fazi realizacija zajedničkog projekta video-nadzora na postavljanju 46 kamera koje će doprinijeti bezbjednosti na području opštine.

- Јedno krivično djelo lica koje je došlo van područja opštine Prnjavor biće riješeno upravo zahvaljujući postavljenom video-nadzoru, što govori o tome koliko ovaj vid nadzora doprinosi bezbjednosti građana i njihove imovine - istakao je on.

Lukač kaže da je sa načelnikom opštine dogovoreno da pomogne kod prenosa vlasništva sa opštine na MUP jednog objekta koji već koristi Policijska stanica Prnjavor.

- U narednom periodu ćemo uputiti zahtjev opštini, a Skupština opštine bi trebala donijeti odluku da se vlasništvo prenese u nadležnost Stanice policije. Ovaj objekat će poslužiti za obuku i bolju funkciju policije u Prnjavoru - rekao je Lukač.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je ukupna vrijednost projekta video-nadzora u Prnjavoru 290.000 KM, a na 23 lokacije na području opštine biće postavljeno ukupno 46 kamera.

- Već je instalirano i u funkciji oko 40 kamera, video-nadzor u tom dijelu radi, a potrebno je postaviti i ostatak opreme - rekao je Tomaš.

On je ministru Lukaču zahvalio za nabavku dva nova vozila za potrebe Policijske stanice, kao i na promociji ergele "Vučijak" sa koje je šest rasnih grla lipicanera angažovano za potrebe Žandarmerije.

Ministar Lukač je danas posjetio i Policijsku stanicu u Prnjavoru.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина