Optimizam u PDP-u

Marković: Zadovoljni smo rezultatima anketa

  • 29.06.2018. 15:15

Potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković izjavio je danas u Bijeljini da je ova stranka zadovoljna dosadašnjim pripremama za predstojeće izbore i predizbornu kampanju.

"Pozitivno je i sve nas u Savezu za promjene ohrabruje da dosadašnje ankete pokazaju da su oba naša kandidata za pojedinačne funkcije u prednosti", rekao je Marković, koji je i šef Glavnog izbornog štaba PDP-a. 

Marković kaže da se Vlada Srpske zadužuje i podiže nove kredite, te da je to, kako kaže, dokaz da su ankete tačne. On je mišljenja da će pola tih kredita biti utročeno u predizbornu kampanju vladajuće koalicije. 

Marković je na konferenciji za novinare u Bijeljini optužio Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske da ne reaguje na činjenicu da padavine ometaju žetvu i da još nije formirana otkupna cijena pšenice, te najavio da će PDP uskoro zatražiti da se održi vanredna sjednica Vlade Srpske upravo o toj temi. 

Član Glavnog odbora PDP-a Ratomir Draganić smatra da Vlada Srpske ne vodi brigu o boračkoj populaciji ili to čine tek sporadično i malo. 

Na konferenciji za novinare PDP-a u Bijeljini predstavljeni su i, kako je rečeno, potencijalni kandidati ove stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ratomir Draganić, Dragana Čojić i Milenko Vićanović i za Parlamentarnu skupštinu BiH Milenko Ristić i Dragan Đorđić.