Bijeljina

Mićić: Izdvojićemo 200.000 KM kao nagradu zdravstvenim radnicima

  • 11.11.2020. 21:27

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je za ATV da je situacija u Bijeljini teška i da apeluje na građane da poštuju mjere, kao i da je donesena odluka da se za zdravstvene radnike Bolnice i Doma zdravlja izdvoji 200.000 KM kao vid mobilizacije i stimulacije.

"Situacija u Bijeljini je teška i komplikovana. Obraćao sam se narodu samo zbog toga da povedu računa, jer smo oborili rekord. Imamo preko 120 ljudi koji su u kovid bolnicama. Napravili smo kovid bolnicu i od Banje Dvorovi što govori da je teška situacija".

Stalno apelujemo da se poštuju ove mjere, donijeli smo odluku da se izdvoji 200.000 KM kao nagrada zdravstvenim radnicima bolnice i doma zdravlja kao nagrada da uspiju da sačuvaju zdravlje građana

Imamo kapacitete, za sada nismo u problemima

"Donijeli smo odluku da dan prije izbora izvršimo dezinfekciju svih 180 biračkih mjesta, što će se učiniti i nakon izbora. Ako u narednim dana bude povećan broj oboljelih razmišljaćemo i o nekim drugim mjerama", kaže Mićić i ističe problematičnost geografskog položaja Bijeljine.

Nije dobro zatvaranje granica

"Imamo problema sa turizmom. Situacija je takva da se strikto mjere moraju poštovati. Smanjenje svih okupljanja, žurki i slično. Mislim da se sve više poštuju odluke Štaba".

Izbori veliki izazov

"Najveći će rizik biti sam dan izbora. Mi smo obezbijedili sve što je neophodno, ali pitanje je da li ćemo uspjeti sve da sačuvamo i da ne dođe do širenja. Izazov je dolazak ljudi, čekanje u redovima.. Obezbijedili smo sredstva za dezinfekciju, maske, sve što je Republički štab naložio. Treba obezbijediti i glasanje za ljude koji su izolaciji, nabavili smo posebna odjela za osobe koje će odlaziti do tih ljudi", kaže Mićić.

Mićić kaže da niko nije mogao predvidjeti situaciju sa virusom, ali kaže da bi bilo bolje da su izbori održani ranije.

Bijeljina grad koji se u BiH najbrže razvija

"Bijeljina je imala budžet 10 miliona, sad ima 60. Uvijek može bolje. Napravili smo jedan model za budućnost, kako treba da se radi u budućnosti. Sve političke partije koje su se udružile u Bijeljini imaju cilj da imamo sve nivoe vlasti koji će raditi na tome da se Bijeljina razvija. Lokalna zajednica ne može da napravi autoput, ali autoput može da napravi država uz pomoć lokalne zajednice", kaže Mićić i dodaje da je siguran da će projekte i planove građani prepoznati.