Vlada Republike Srpske

Ministarstva Srpske da analiziraju prenos nadležnosti na nivo BiH

 • 14.11.2019. 15:47

Vlada Republike Srpske usvojila je danas zaključak kojim od svih ministarstava traži da analiziraju i identifikuju nadležnosti prenesene na nivo BiH na neustavan način ili međuentitetskim sporazumom, kao i efekte na taj način prenesenih nadležnosti i rad institucija i organa formiranih usljed prenošenja nadležnosti i o tome sačine informaciju.

Zaduženja ministarstvima data su nakon što je Vlada razmotrila Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske, koju je Narodna skupština Srpske usvojila na posebnoj sjednici 11. novembra.

Vlada Republike Srpske izrazila je spremnost da sa Federacijom BiH odmah počne pregovore radi usaglašavanja koje je neophodno za usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH, ali i preispitivanje date saglasnosti na Zakon o odbrani, Zakon o indirektnom oporezivanju i Zakon o visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Od posebnog značaja za Republiku Srpsku, zaključila je Vlada, jeste iniciranje reforme institucija pravosuđa na nivou BiH.

Vlada Srpske smatra da je neophodno da se odmah pristupi izradi zakona o rehabilitaciji svih lica iz Republike Srpske koja su nezakonito smijenjena odlukama visokih predstavnika, kao i da bude sagledana mogućnost izmjene Krivičnog zakona Srpske da bi bilo sankcionisano postupanje u suprotnosti sa stavovima Narodne skupštine, kao ugrožavanje suvereniteta i ustavnog poretka Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske smatra da treba izvršiti i analizu Zakona o postupku indirektnog oporezivanja i raspodjele finansijskih sredstava.

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Народ прича (Р)

  '‘Народ прича (Р)и (Р)