Milorad Dodik

Morin Kormak vršila pritisak na članove CIK-a VIDEO

  • 09.10.2018. 13:45

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da je američka ambasadorica u Sarajevu vršila pritisak na članove CIK-a BiH. Dodik je istakao da je Kormakova ozlojođena zbot toga što nisu njeni puleni pobijedili na izborima.

Dodik je istakao da je činjenica da je Kormak bila u CIK-u BiH juče ili prekjuče i dodao da pokušala da izvrši uticaj na članove CIK-a.

"Јa razumijem njenu ozlojođenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni 'puleni' nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini kako bi isproblematizovala tu stvar. Јedini nadležan organ je CIK, a ona je pokušala da izvrši uticaj, samo o tome niko nije pisao, niko nije imao informacije da je ona tamo bila i tražila upravo te neke priče o neregularnostima. I to ničim nije dokazala", izjavio je Dodik.

On je izjavio da je jedina neregularnost to što glasove ne broji gospođa Kormak.

"Јa, sada kao član Predsjedništva BiH, ću se založiti da promijenimo Izborni zakon i da tu piše da glasovr od od sada broji samo američka ambasadorica Morin Kormak. Dakle, dokle god je živa, da ne bude nikakvih problema, da žena ima neko zadovoljstvo ovdje u BiH", kaže Dodik.

Dodik je naglasio da je juče OEBS rekao da su izbori fer i korektni

"To je nevjerovatno. Ta drskost je nevjerovatna. I Parlamentarna skupština Savjeta Evrope je rekla da je sve bilo u redu", dodao je Dodik.

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)