Most "Bratoljub" će krajem marta biti stavljen u funkciju

  • 18.10.2020. 20:23

Most "Bratoljub" će krajem marta iduće godine biti stavljen u funkciju – zaključeno je nakon sastanka srpskog člana predsjedništva BIH, premijera Srpske i načelnika Bratunca. Izgradnja administrativnog centra, graničnog prelaza i bescarinske zone kod novog mosta Bratoljub i ulaganja u infrastrukturu – glavne su teme sastanka. To su samo neki od projekata koji se realizuju na području Bratunca, zahvaljujući sredstvima vlada Srpske i Srbije. 

"Radujem se da ćemo u martu, aprilu najkasnije konačno otvoriti ovdje ovaj most prema Ljuboviji i granični prelaz i što ćemo tu na toj lokaciji moći da izgradimo i bezcarinsku zonu ,kao nagovještaj novog privrednog preporoda, ne samo u Bratuncu, nego čitavog ovog kraja", Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Novi administrativni centar, zgrada opštine, skupštinska sala - uveliko se grade. Samo u ovaj projekat dvije vlade su uložile oko dva miliona KM. I to nije sve. 

"Vlada Srpske uz podršku Vlade Srbije preko 200 miliona investirali su u zadnjih 5 godina na području opštine Bratunac i već u naredne 4 godine planirano je 300 miliona da se investira na ovo područje", kaže Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima drvoprerađivačke industrije i ulaganjima u sektor poljoprivrede.
Izgradnja zaobilaznice oko Bratunca i industrijske zone, trenutno su prioritet vlada Srpske i Srbije. Bratunac će ubuduće biti još pogodnije mjesto za život nego što je danas, poručuje premijer. 

"Dogovor sa predsjednikom Vučićem je bio da u pograničnom djelu upravo ovdje gdje Drina na neki način poveznica jednog te istog naroda sa jedne i druge strane. Gradimo industrijske zone i da u tim industrijskim zonama rade ljudi i iz Srbije i Srpske", kaže premijer Republike Srpske, Radovan Višković.

Ulaganja će biti i u Srebrenicu. Posebno kada je riječ o  izgradnji specijalne zdravstvene ustanove za liječenje ljekovitom vodom iz Gubera. Ona će biti u državnom vlasništvu, a u sastavu Instituta "Miroslav Zotović" iz Banjaluke. 

Loša privatizacija je dovela do toga, kaže Dodik, da srebrenička Banja "Guber" godinama ne radi i Vlada Republike Srpske je donijela odluku da se ovaj prirodni kapacitet stavi u namjenu i počne koristiti u zdravstvene svrhe. Voda iz Gubera ima ljekovita svojstva koji se koriste za liječenje anemije i drugih oboljenja. 

 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм