Narodna skupština RS

Mrda: Vlada učinila mnogo na unapređenju kulture i obrazovanja

  • 19.07.2018. 15:10

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijela Mrda kaže da je Vlada Srpske pod vođstvom Željke Cvijanović prethodnih godina uložila znatna sredstva za unapređenje kulturnog života i ustanova kulture u Republici Srpskoj, kao i za afirmaciju obrazovanja na svim nivoima.

"Usvojili smo nove zakone za osnovno i srednje obrazovanje, zakon o bibliotečkoj djelatnosti, izvršili smo izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o kulturi", navela je Mrda. 

Ona je objasnila da se pri tome vodilo računa da se ispune zahtjevi međunarodne zajednice i međunarodni standardi kada je riječ o unapređenju kulture i oblasti obrazovanja. 

"Ako ovim kontinuitetom nastavimo raditi, sigurno će ulaganja u kulturu i obrazovanje u narednom periodu biti na višem nivou, bolja i svakako da ćemo definisati sve ono što je potrebno raditi kroz strategije koje su usvojene u Narodne skupštine Republike Srpske", istakla je Mrda. 

Mrda je danas uručila Dječijem odjeljenju Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu knjige dobijene putem donacije Zavoda za udžbenike Srbije.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм