Nezvanično

Narodni poslanici: Neophodno srpsko jedinstvo, podržati sve bitne prijedloge

  • 22.11.2018. 22:47

U večerašnjem izdanju emisije "Nezvanično" urednik i voditelj Predrag Ćurković ugostio je poslanike novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske Igora Žunića (SNSD), Davora Šešića (SDS), Jelenu Trivić (PDP) i Srđana Todorovića (SP).

"Dolaskom Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH i formiranjem novog Savjeta ministara, trebali bi da dođu ljudi koji će promovisati politiku kao što smo mi promovisali u predizbornoj kampanji i u ove četiri godine. To je prije svega moralna stvar, ostati u fotelji, a nemati mogućnost da radi bilo kakvu funkciju i da te niko ništa ne pita to je stvar morala i ovaj ko želi dobro RS treba da pusti da se provodi politika koju je izabrao narod", rekao je Igor Žunić. 

Jelena Trivić kaže da je garant Srpske njen narod i da je on čuva.

Srđan Todorović kaže da naron ne može upravljati Republikom nego da to čine njegovi predstavnici izabrani na regularnim izborima.

"Garant opstanka Republike Srpske je narod, ali narod ne može upravljati Republikom Srpskom. Narod bira svoje predstavnike na regularinim izborima, a Milorad Dodik kao čovjek koji je dobio najveće povjerenje naroda ima pravo da iznosi stavove što je većina srpskoj naroda u RS, jer je on personifikacija volje naroda u Srpskoj", rekao je Todorović.

Govoreći o visokom predstavniku u BiH Davor Šešić je rekao da je SDS stranka koja je najviše štete pretrpjela od OHR-a i da se zalažu za njegovo ukidanje.

Trivić kaže da se slaže sa Miloradom Dodikom kada kaže da se treba ukinuti OHR i da će se sa njim sloziti u odlukama koje su bitne za Sprsku.

Žunić kaže da treba da bude princip ono što zagovara Milorad Dodik, a to je da vlast koja bude u Sarajevu crpi snagu iz Narodne skupštine.

Jelena Trivić ističe da se sutra ići na razgovore sa mandatarom i iznijeti svoje zahtjeve, ali da sigurno ostaju opozicija. 

Igor Žunić rekao je da je prethodni predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović odradila odličan posao u veoma teškom okolnostima. 

Gost- uvodničar u emisiji ovoga puta je bio Prof.dr Srđa Trifković.

Тагови:
  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм