Nastaviti rješavanje problema boračke populacije

  • 29.01.2019. 10:33

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić konstatovali su danas da bi dobra saradnja resornog ministarstva i BORS-a trebalo da bude nastavljena i u narednom periodu s ciljem rješavanja problema boračke populacije.

Milunović je istakao da je do sada riješen veliki broj pitanja koja se tiču boračke populacije. 

"Do sada smo stambeno zbrinuli 8.274 boračke porodice, za šta je Vlada Srpske izdvojila 150 miliona KM. Zakonski ćemo riješiti i pitanje demobilisanih boraca sa navršenih 65 godina života kojima je priznat ratni staž u staž osiguranja", rekao je novinarima Milunović i dodao da će u martu biti donesena nova uredba o stambenom zbrinjavanju boračkih porodica. 

On je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje uspješne saradnje Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske i BORS-a. 

Savčić je naglasio da je od izuzetnog značaja što je riješeno pitanje demobilisanih boraca sa navršenih 65 godina života kojima je priznat ratni staž u staž osiguranja i obezbijeđena mjesečna novčana primanja u iznosu minimalne penzije. 

"Izmijenjena je i uredba o mjesečnom boračkom dodatku, a u Narodnoj skupštini Republike Srpske biće razmatran Nacrt zakona o socijalnom stanovanju kojim su obuhvaćene i boračke kategorije. U martu očekujemo i usvajanje nove uredbe o stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija", rekao je Savčić. 

On je napomenuo da je jedan od prioriteta BORS-a usvajanje zakona o udruženjima i fondacijama da bi mogla da budu sačinjena nova interna akta ove organizacije.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.