Banjaluka

Nastavljena vakcinacija: Na red došli radnici Gerontološkog centra

  • 15.03.2021. 21:30

Vakcinacija u Republici Srpskoj je nastavljena, a svoj red dočekali su i zaposleni u Gerontološkom centru u Banjaluci. U prvoj turi vakcinisano ih je 35, pa i Drago Tomašević, koji je, između ostalog, zadužen za vakcinaciju korisnika. I ostatak njegovih kolega, a prijavilo ih se preko 70 odsto, želi primiti svoju dozu Sputnjika V. 

"Sam procenat govori o tome da smo mi ovo dočekali dobrodošlo, onako kako treba. Jedna poruka mnogima, raznorazne dezinformacije kruže povodom vakcinacije, evo prilike da svima kažemo da je ovo sasvim normalan proces koji vodi ka ozdravljenju", kaže Drago Tomašević, vakcinisani radnik Gerontološkog centra.

Čak 96 odsto korisnika Gerontološkog centra sa nestrpljenjem čeka četvrtak kada počinje njihova imunizacija, Među njima je i Dragan Šerbedžija. Kaže, nakon godinu dana koje je proveo iza kapije centra, vakcinu vidi kao jedva dočekan spas. 

"Jeste li imali dilemu kada ste trebali odlučiti o vakcinaciji? Ne, ja sam sasvim normalno prihvatio to, svjestan da nema bez vakcine apsolutno ničega. Već sam godinu dana ovdje u kapiji", kaže Dragan Šerbedžija, korisnik Gerontološkog centra.

Da su maska na licu, distanca i pridržavanje mjera zaista najbolja zaštita, dokazuje stanje u Gerontološkom centru. Od početka pandemije nije bilo ni jednog slučaja zaraze u njihovim prostorijama. 

"Zaista sam ponosan na naše korisnike koji preko godinu dana nisu izašli odavde pridržavajući se svih epidemioloških mjera, a takve aktivnosti su dale ovako dobre rezultate", kaže Vinko Lolić, direktor Gerontološkog centra.

"Moram istaći da je interesovanje korisnika i zaposlenih u ustanovama veliko, tako da ćemo u narednom periodu vakcinacijom obuhvatiti oko 2 hiljade korisnika i 500 zaposlenih. Takođe je bitno napomenuti da je oko 150 zaposlenih u ustanovama za smještaj korisnika vakcinisano već u Srbiji", kaže Vladimir Makarić, v.d. pomoćnika ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Zdravstveni radnici, roditelji djece koja se liječe u inostranstvu, zaposleni i korisnici Domova za stara lica, svi oni su prioritetna grupa za vakcinisanje. Dolaskom novih vakcina, prvi na redu će biti osobe starije od 65 godina i hronični bolesnici.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.