Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske

Nosović: Ukop neidentifikovanih je uhodana šema smanjenja broja srpskih žrtava

  • 19.02.2020. 13:22

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović izjavio je danas Srni da najavljeni ukop 82 neidentifikovane osobe 11. jula u Potočarima u suštini predstavlja samo namjeru da se poveća broj bošnjačkih, a umanji broj srpskih žrtava proteklog rata i samim tim poništi trag o posmrtnim ostacima Srba.

"Gdje god (Bošnjaci) nađu posmrtne ostatke oni ih podvode pod žrtve svog naroda. Ovo sada nije prvi put", naglasio je Nosović.

On je rekao da je takvih dopisa bilo i sa teritorija Grahova i zapadnokrajiških opština.

Nosović je rekao da je to "uhodana šema" koja nije slučajna, i to pogotovo sada kada je na sceni odluka Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, i kada je podignuta optužnica protiv predsjednika Boračke organizacije Srpske generala Milomira Savčića.

Udruženje građana "Istočna alternativa Republike Srpske" upozorava da ne treba dozvoliti ukop neidentifikovanih posmrtnih ostataka 82 neidentifikovane osobe 11. jula u Potočarima, kao što su najavili bošnjački predstavnici, jer među tim ostacima sigurno ima i srpskih i pripadnika drugih naroda.

"Zbog toga ti posmrtni ostaci nisu mogli da budu identifikovani u Tuzli jer je upoređivanje vršeno samo sa uzorcima bošnjačkih srodnika", rekao je Srni predsjednik "Istočne alternative Republike Srpske" Vojin Pavlović.