Završeno više od polovine radova

Nova bolnica u Doboju se gradi punom parom

  • 14.06.2021. 18:45

Ni za radnike ni za mašine na gradilištu nove dobojske bolnice, nema predaha. Objekat koji čeka više od 200.000 osiguranika regije je uveliko dobio obrise. Završeno je više od polovine građevinskih radova.

Na gradilištu novog objekta trenutno se zida četvrti sprat. Kada nova bolnica bude sagrađena imaće prizemlje i šest spratova.

To će biti već u avgustu. Tada se očekuje završetak konstruktivnih radova i početak unutrašnjih.

"Kada već možemo početi radove na zatvaranju bolnice tj postavljanju stolarije", istakao je Mladen Gajić, direktor JU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

"Mi kao generalni izvođač sigurni smo da možemo da završimo ovaj projekat što prije i želimo da projekat bude na korist građana regije do kraja 2022. godine", kazao je Liu Živei, projekat menadžer "Sinofarma".

U sve se uvjerio i srpski član i predsjedavajući BH Predsjedništva Zadovoljan je i činjenicom da višemilionski projekat nije zaustavila ni korona.

"Da objekat bolnice će biti u dinamici kako je predviđeno i urađen, dakle Vlada Republike Srpske je odobrila 103 miliona maraka, koliko košta ovaj objekat i to smo mogli da uradimo zbog uspješnog vođstva ovdje u Doboju", izjavio je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Sa njima se Milorad Dodik sastao prije obilaska gradilišta bolnice. Taj projekat jedan je od onih čiju je realizaciju želio da provjeri.

"Ono što sam upoznao predsjednika da nema zastoja u bilo kom projektu a odnosi se i na izgradnju koridora VC i bolnice i sportske dvorane ali svakako planova i za izgradnju administrativnog centra", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Podrška neće izostati ni u budućnosti. Uz započete projekte stiže i 50 miliona za uređenje korita rijeke Bosne.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)