Nova tri smrtna slučaja u Republici Srpskoj

  • 07.07.2020. 11:47

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prijedora i ženi i muškarcu starije životne dobi iz Vlasenice i Banjaluke.

Kod još 83 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona...

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 83 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 44 muške i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 57 srednje i 12 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Bijeljine, po 13 iz Banjaluke i Zvornika, šest iz Višegrada, po tri iz Kotor Varoša i Kozarske Dubice, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Čelinca, Laktaša, Prnjavora i Srebrenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.692 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.402 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 39.296 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 119, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 78.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.474 osoba, a nadzor je završen kod 38.403 osoba.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм