Profil sa skoro 5.000 prijatelja

Nove krađe identiteta: Ugledna Amerikanka "promoviše" Draška Stanivukovića

  • 13.11.2020. 18:16

Uspjeh kampanje PDP-ovog Draška Stanivukovića mnogo zavisi od njegove promocije na društvenim mrežama, a u tome mu pomaže mreža lažnih profila koji promovišu lik i djelo kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

O kakvoj prevari je riječ ATV je ranije pisao, a jedan od najjačih "aduta" Stanivukovića je lažni profil pod imenom "Milka Kutić". Profil broji skoro 5.000 prijatelja, a svakodnevno se dijele objave sa Stanivukovićeve stranice i sa ovog profila se kritikuju Stanivukovićevi neistomišljenici.

Profil isključivo dijeli video materijal Draška Stanivukovića čime sa svojih 5.000 prijatelja značajno povećava preglede i doseg objava.

Profil aktivno učestvuje i u raspravama u kojima podržava Stanivukovićeve aktivnosti.

Autor ovog profila iskoristio je fotografiju za koju je utvrđeno da se radi o Melisi Rodžers (Melisa Rogers), direktora marketinga agencije C.A.S.E. 

Pomenuta agencija bavi se posredovanjem pri usvajanju djece, a sjedište je u američkoj saveznoj državi Merilend.

Nakon javnog razotkrivanja za očekivati je da će osobe koje stoje iza prevare vrlo brzo ukloniti profil koji možete da pogledate OVDJE.

Aktivno se koriste i profilom pod imenom Goran Bratić koji na društvenim mrežama ostavlja komentare podrške Stanivukoviću, a zapravo je riječ o norveškom rukometašu Kristianu Kjelingu.