Istočno Sarajevo

Novi CT aparat u bolnici "Srbija"

  • 17.06.2021. 19:00

Novi CT aparat ima takvu softversku podršku da je moguće raditi dodatne pretrage koje do sada u Bolnici Srbija nisu bile moguće, kao što su CT angeografija, odnosno prikaz krvnih sudova cijelog organizma, kardio program za prikaz krvnih sudova srca, prikaz debelog i tankog crijeva, rekonstruktivni prikazi kičme, koji su veoma bitni kod hitnih slučajeva.

Vrijednu donaciju obezbijedili su Regulatorna agencija za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH i koordinator BiH za saradnju sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju.

U bolnici se zahvaljuju Vladi Republike Srpske, uz čiju pomoć je izvršeno opremanje prostorija u koje je instaliran CT aparat, kao i zamjeniku direktora Regulatorne agencije Zoranu Tešanoviću, bez čijeg angažmana, kako je naveo, ovaj aparat ne bi završio u Bolnici "Srbija".

Vrijednost uređaja je oko milion maraka bez poreza i carina. Poručeno je da je ovo početak dobre saradnje između Bolnice "Srbija" i Međunarodne agencije za atomsku energiju.
 

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм