Vjekoslav Petričević

Novim tehnologijama unaprijediti poslovni ambijent

  • 05.02.2019. 17:38

Ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević ocijenio je da je važno opredjeljenje misije Svjetske banke da se u saradnji sa institucijama unaprijedi poslovni ambijent u oblasti e-registracije i novih tehnologija koje mogu pomoći privredi, ali i uspostave standardi za privlačenje i poslovanje investitora.

Petričević je, nakon sastanka u Banjaluci sa predstavnicima misije Svjetske banke, naveo da je formiranje ovog ministarstva prilika da se nastavi sa uspješnim i korisnim projektima za Republiku Srpsku, kako bi se povećala produktivnost privrede i omogućilo bolje pozicioniranje preduzeća, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

"U pripremi je projekat jačanja poslovnog okruženja sa dvije međusobno povezane komponente - unapređivanje poslovnog okruženja kroz smanjivanje administrativnog opterećenja i unapređenje privrede i preduzetništva kroz inovacije u postojećim preduzećima, ali i promocija inovativnih ideja u novim preduzećima", istakao je Petričević. 

Misija Svjetske banke će do 13. februara obavljati sastanke sa ključnim ministarstvima i drugim institucijama kako bi ovaj projekat bio adekvatno pripremljen i sproveden. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм