Šekovići

Obilježena slava, premijerki uručena Zahvalnica za posebne zasluge

  • 28.08.2018. 19:18

Prije nekoliko godina preživjeli smo katastofalene poplave, i sva sreća da se takve slike više nikada ne ponove. Poručuje prvi čovjek opštine Šekovići, gdje je završena sanacija korita rijeke Drinjače.

Plavila je okolna naselja, a mještani su svako malo strahovali. Poplave su 2014. godine u toj opštine napravile štetu procjenjenu na više od sedam miliona maraka. Posljedice su uglavnom sanirane, ali je najvazniji dio posla završen uređenjem korita rijeke koja je mještanima zadavala mnogo muka. 

"Ovo je nešto sto su Šekovići odvano čekali. Šekovići su preživjeli 2014, godine, ali eto neko je uvido na vrijeme šta fali Šekovićima, i za veoma kratki period regaovao, obezbjednio sredstva, urađene su sve studije, Šekivoći sada imaju korito kome mogu da pozvaide, svi u regiji, možda i u BiH, zajedno sa ovim šetalištem, koje je osvjetljeno led rasvetom", istakao je Momir Ristić, načelnik opštine Šekovici.

Prije nekoliko godina pod vodom su bili privredni subjekti, ali i oko 300 stambenih jedinica u blizini Drinjače, podsjećaju u Šekovićima. Nastavljamo reazlizaciju hitnih mjera zaštite od poplava, poručuju iz Voda Srpke. Objašnjavaju da je izvršena regulacija korita rijeke Drinjače u dužini od oko tri kilometra, a projekat je završen u saradnji sa Vladom, resornim ministrastvom i opštinom. 

"On predstavlja, znači, jedno osiguranje za opštinu Šekovići, jer je ovaj projekat osigurao nivo zaštite stogodinšjih voda, da je opština Šekovići obezbeđena od tih poplava, znamo da je 2014. godine, najveće probleme napravila rijeka Drinjača, evo sada smo mi taj projeka sproveli, i osigurali ovaj urbani dio Šekovića od rijeke Drinjače", istakao je Milan Kikić, direktor "Vode Srpke".

Najvažnije sada je da ljudi mogu mirno da spavaju, poručuje i premijerka Srpske. Zaštičene su njihove kuće i imovina, kaže Željka Cvijanović i podsjeća da, Vlada u tu opštinu ulaže značajna sredstva. Ranije je za pomoć poplavljenom stanovništvu opštine Šekovići iz Fonda solidarnosti izdvojeno skoro milion KM, dok je za pomoć poplavljenim poljoprivrednicima izdvojeno oko 115 hiljada.

"Možemo da budemo ponosni što smo dobili jednu ovakvu zaštitu, što možemo svi ovdje mirno da spavamo, ali možemo da budemo ponosni zasto što se razvijaju Šekovići, evo mi smo u opštinu ulozili, značajna sredstva, iz razvojnog programa bilo je 40 miliona maraka, evo ove godine imamo 700 hiljada maraka koje se ulažu", naglasila je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

U Šekovićima je obilježen dan i krsna slava opstine. Povodom praznika Zahvalnice su uručene premijerki Republike Srpke Željki Cvijanović i direktoru Voda Srpske Milanu Kikiću za realizaciju najvećeg infrastukturnog projekta u toj opštini. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)