Sastanak Cvijanović-Matejić

Obrazovanje i nauka treba da povezuju studente i nastavni kadar

  • 05.07.2019. 14:16

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici Suzana Matejić istakli su na današnjem sastanku u Banjaluci da obrazovanje i nauka treba da povezuju studente i nastavni kadar, a naročito one koje imaju isto pismo, jezik i kulturu.

Cvijanovićeva je izrazila punu podršku svim vidovima saradnje i povezivanja između Republike Srpske i Kosova i Metohije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Ona je pozdravila današnje potpisivanje Sporazuma o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji između Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. 

Na sastanku, kojem su prisustvovali rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranko Škrbić, razgovarano je o unapređenju saradnji univerziteta u Republici Srpskoj i južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм