OO SNSD Trnovo - Nezakonite odluke novoizabrane skupštinske većine

  • 01.02.2021. 08:34

Opštinski odbor SNSD-a Trnovo obratio se saopštenjem za javnost, u kojem navode da su se tokom sjednice održane 22. januara ove godine, donijele odluke, prijedlozi i dopisi koji nisu zakoniti.

Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Poštovani, 

Obraćamo se javnosti i građanima opštine Trnovo i upozoravamo novoizabranu skupštinsku većinu na čelu sa nelegalno izabranim predsjednikom Sinišom Golijaninom, da povedu računa o zakonitosti svojih odluka, prijedloga i dopisa koje dostavljaju, a odnose se na prvu redovnu sjednicu koja je održana 22.01.2021. godine i koje nisu u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu, kao ni sa Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi Republike Srpske. Кao što smo i ranije obavijestili javnost, uputili smo dopis Ministarstvu lokalne uprave i samouprave Republike Srpske i upravnom inspektoru Republike Srpske o nezakonitim odlukama novoizabrane skupštinske većine.

U nizu lakrdija SO Trnovo, dostavljamo vam dopis broj: 01-022-9-3/21 od dana 28.01.2021. godine, gdje se poziva aktuelni direktor JU Turističke organizacije opštine Trnovo, gospodin Ognjen Vasić na primopredaju dužnosti u prostorije JZU Doma zdravlja Trnovo. Postavljamo pitanje predsjedniku SO Trnovo, od kada se primopredaja dužnosti direkora JU Turističke organizacije obavlja u prostorijama JZU Doma zdravlja Trnovo?! 

Iz navedenog se jasno vidi da predsjednik SO Trnovo, ne poštuje a ni ne poznaje propisane zakone, ovim dokazujemo da  nije adekavatna osoba za obavljanje navedene pozicije čime nanosi ogromnu štetu građanima a i samoj opštini Trnovo. Takođe, Кomisiju za primopredaju dužnosti koju je formirala SO Trnovo nije u skladu sa Zakonom, zbog toga što  članovi komisijenisu zaposleni u JU  organizaciji, a pored toga su roditelji dva odbornika vladajuće većine. 

Cijeneći gore navedeno, i ovim putem upozoravamo da su pomenute odluke vladajuće većine dovele u pitanje dalje funkcionisanje pomenutih ustanova. 

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок