Teslić

Opoziv Miličevića ako ne sprovede odluke Skupštine

  • 12.12.2018. 19:20

Načelnik Teslića i odbornici nove skupštinske većine danas su sjeli za isti sto. O kadrovskim smjenama, Miličevićevom nesprovođenju odluka Skupštine, izmjenama regulacionih planova i stanjem u opštini, dugo su razgovarali iza zatvorenih vrata. Ukoliko Milan Miličević u narednih nekoliko dana ne ispuni zahtjeve nove skupštinske većine, prinuđeni su, tvrde, na njegov opoziv.

"Govorimo o sljedećih par dana. Ukoliko ne pokaže dobru volju da se ti problemi prevaziđu smatram da smo mi prinuđeni da moramo da idemo u opoziv načelnika," rekao je Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Teslić . 

"Vjerujemo, posebno imajući u vidu da načelnik u ovih posljednjih šest godina nije ni izbliza uradio ono što je obećao i ono što je objektivno mogao, da građani Teslića na Miličevića više ne gledaju onako kako su gledali prije dvije ili šest godina," kaže Predrag Markočević, odbornik SRS "Srpska u sigurne ruke" u SO Teslić.

Miličević danas tvrdi - spreman je da razgovara i pregovara sa svima. Ipak, ostaje pri tome da ne želi da sprovodi odluke Skupštine, za koje kaže da nisu zakonite. To se prvenstveno odnosi na kadrovska rješenja. 

"Opoziv načelnika je zakonito rješenje i legitimno pravo odbornika. Ja nemam nikakav problem sa time. Oni koji su birali i načelnika i odbornike treba da ih smjene ili im daju povjerenje," rekao je Miličević.

Teslićki SDS ostao je usamljen u odborničkim klupama. Uzdržani su samo socijalisti. Svi ostali odbornici čine novu skupštinsku većinu. Zanimljivo, u SNSD-u tvrde da među SDS-ovcima i socijalistima takođe ima onih koji ne podržavaju rad načelnika i smijenjene funkcionere. Ovakve tvrdnje Miličević nije želio komentarisati. Za sada je jedino izvjesno to da će, ukoliko do dogovora ne dođe, Teslićani uskoro ponovo na izbore. 
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)