Opština Stanari pomaže mladim bračnim parovima: Po 12 hiljada maraka za novi stan

  • 31.07.2020. 16:15

Opština Stanari pridružila se lokalnim zajednicama koje pomažu mladim bračnim parovima da dođu do krova nad glavom. Usvojili su pravilnik o sifinansiranju kupovine, ili gradnje, prve stambene jedinice sa 12 hiljada maraka.

Pravo da se prijave na javni poziv imaće parovi do 35 godina. 

"Da najmanje jedan od supružnika ima prebivalište tri godine na području Stanara da nisu prometovali nekretninama, da nemaju u vlasništvu stan ili kuću, da im je prva stambena jedinica, i uopšteni da su državaljali BiH, stariji od 18 godina", rekao je Denis Stevanović, zamjenik načelnika opštine Stanari. 

Inicijativu je pokrenula Socijalistička partija. Naišli su na podršku većine odbornika. Samo jedan je bio uzdržan, uz prijedlog da suma bude 18 hiljada. 

"Smatram da tih 6.000 nije nešto što bi pretjerano oštetilo opštinu, ali bi izuzetno to je kredit na 10 godina 66 maraka, to je prosječna struje jednog četveročlanog domaćinstva", istakao je Saša Đukić, nezavisni odbornik. 

Odluku ćemo sigurno proširiti, poručuje prvi čovjek Stanara. Iznos od 12 hiljada maraka su, objašnjava, inicijalna sredstva. 

"Ovde su danas bili predlozi da se ide sa više i to ćemo ići vjerujte da, kao što sam rekao, vidjećemo koliko će se javiti na javni poziv i pravila su postavljena, bilo je u nacrtu", naglasio je Dušan Panić, načelnik opštine Stanari. 

Računica kojom su se vodili u Stanarima je da mladim parovima za stan ili kuću u toj lokalnoj zajednici treba između 60 i 80 hiljada maraka. Htjeli su da im u tome pomognu sufinansiranjem 15 do 20 procenata. 
 

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм