Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite

Opštine i gradovi u Srpskoj dužni da donesu restriktivnije mjere

  • 17.10.2020. 11:14

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske apeluju na sprovođenje mjera zaštite, podsjetivši da su na snazi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije, koji se tiču obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru.

"Upozoravamo da su, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona zabranjena i sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja. Takođe, na snazi je i zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem su jedinice lokalne samouprave, odnosno gradski i opštinski krizni štabovi dužni da, u slučaju pogoršane epidemiološke situacije, na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere", navodi se u saopštenju, nakon sastanka koji je održao Stručno operativni tim za specifične zadatke zaštite i spasavanja Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Na ovom sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i porast broja oboljelih u Republici Srpskoj, a sastanku je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Stručno operativni tim kontinuirano prati stanje u zdravstvenom sistemu Republike Srpske sa aspekta jačanja kapaciteta kovid bolnica radi adekvatnog zbrinjavanja pacijenata.

"Sve bolnice su snadbjevene potrebnom zaštitnom i medicinskom opremom, laboratorije se kontinuirano snabdijevaju potrebnom količinom testova, a rad bolnica je reorganizovan u korist jačanja kapaciteta kovid odjeljenja", navodi se u saopštenju.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм