Istočna Ilidža

OŠ “Petar Petrović Njegoš“ konačno dobija fiskulturnu salu

  • 25.08.2018. 19:35

Poslije devet godina OŠ “Petar Petrović Njegoš“ dobija fiskulturnu salu. Djeca su, do sada, nastavu fizičkog vaspitanja imala u dvorištu, a zimi u holu škole. Te informacije kada je čula, a i vidjela predsjednica Vlade, odmah su se dodijelila sredstva za izgradnju fiskulturne sale, ali i nadogradnju neophodnih učionica za što bolje izvođenje nastave.

“Pošto nam se povećao broj učenika, kad smo došli u ovu školu imali smo 450, a sada imamo 740 učenika i onda se pojavio problem izvođenja uopšte nastave, a u zadnje dvije godine učenici zajedno sa nastavnicom fizičkog vaspitanja izvodili su nastavu u holu škole. Zaista je to bio jedan mađioničarski posao“, kaže Zdenka Perendija, direktor OŠ “Petar Petrović Njegoš”.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević došao je u Istočnu Ilidžu da ozvaniči početak radova na izgradnji fiskulturne sale i nadogradnje učionica. Iako su ga prosvjetni radnici sačekali kako bi mu se zahvalili, ministar kaže da zahvalnost i sam duguje Vladi Srpske.

“Zahvalio bih se ja i predsjednici Vlade, ministru finasija, ali i ostalim ministrima koji su podržali moju inicjativu, ali i inicjativu iz škole da se napravi ovdje fiskulturna sala i da se dogradi još učionica, jer zaista dugo ovdje čekaju i djeca i roditelji da im se omogući da i njihova djeca imaju normalne uslove za izvođenje  fizičkog“, kaže Malešević.

Da bi djeca nesmetano imala nastavu fizičkog vaspitanja, Vlada RS je za ovu investiciju izdvojila milion i 186 hiljada maraka. Izvođač radova “Ehta-R“ iz Dervente, kome je povjeren posao, ima rok od 90 dana da završi fiskulturnu salu.