Posao gotov za danas

Parlament Srpske sutra nastavlja raspravu o Zakonu o lokalnoj samoupravi

  • 16.04.2019. 22:33

Narodna skupštine Republike Srpske završila je rad, a poslanici će sutra nastaviti raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se produžava rok do 30. juna 2021. godine za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić istakla je večeras da 98 odsto lokalnih zajednica rješava pitanje broja zaposlenih. 

"Podsjetiću da je viška zaposlenih, prije nekoliko godina, bilo u Trebinju, Bijeljini, Prnjavoru i lokalnim zajednicama gdje su vlast imali ili imaju PDP I SDS. Činjenica je da i sada rješavamo ono što je urađeno u tom periodu, što jeste cilj ovog zakonskog rješenja", rekla je Rešićeva u Narodnoj skupštini, reagujući na tvrdnje šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića da zakonom vlast želi da opravda prekomjerno stranačko zapošljavanje u administraciji. 

Poslanici će u nastavku sjednice razmatrati Nacrt zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti od požara. 

Biće razmatran i Nacrt zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima. 

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. 

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.