Najviši oblik saradnje

Parlamenti Srbije i Srpske na istom zadatku

  • 05.09.2018. 19:24

Odlična saradnja parlamenata Republike Srpske i Srbije, krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, u Beogradu biće krunisana formiranjem zajedničke komisije dva parlamenta, usaglašeno je na današnjem sastanku delegacija dvije skupštine.

Predsjednik srpskog parlamenta Maja Gojković kaže da je to najviši oblik parlamentarne saradnje i da će se komisija baviti svim pitanjima od obostranog interesa.

"Tu saradnju koju već imamo utvrđenu 2006. godine podižemo na jedan viši nivo, predsjedavajući tih komisija svakako će biti predsjednici parlamenata i razgovaraćemo o svim aktuelnim temama. Republika Srbija, odnosno naš parlament, ovakav vid saradnje ima samo sa Rusijom i Svekineskim Nacionalnim Kongresom", kaže Maja Gojković.

I danas su stavljeni potpisi na zajednički memorandum, i to onaj o saradnji skupštinskih službi. Potpisali su ga generalni sekretari Marko Aćić i Branko Marinković. Saradnja najviših zakonodavnih tijela Srpske i Srbije nikada nije bila bolja, poručuje prvi čovjek parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović. To, kaže, dokazuju i sve veća ulaganja Srbije u različite projekte u Srpskoj.

"Ne treba da vas podsjećam da je riječ o velikim infrastrukturnim projektima koje je Srbija samostalno finansirala, da je riječ o mnogim projektima koje je takođe Srbija finansirala kroz rekonstrukciju domova zdravlja, izgradnju škola, vrtića, kroz privrednu saradnju i sada su na pomolu veliki projekti u energetskom sektoru", ističe Čubrilović.

Predsjednici skupština pohvalili su i odnos izvršnih vlasti, a izdvojili su saradnju predsjednika Srpske i Srbije. U Narodnu skupštinu Srpske je sa Majom Gojković došlo i nekoliko srpskih poslanika. Potpisivanju memoranduma o saradnji skupštinskih službi prisustvovao je i generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм