Reagovanje na slučaj Prilepin

Pavić: U zabrani, vjerovatno, učestvovali svi ministri iz SzP

  • 25.08.2018. 17:54

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da su u donošenju zabrane ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu učestvovali, vjerovatno, svi ministri u Savjetu ministara iz Saveza za pobjedu.

Pavić je rekao da sada peru ruke od toga, jer znaju da je to negativno. 

Prema njegovim riječima, vlast na nivou BiH već duže ne obavlja posao za koji je ustavom nadležna. 

"Zato jedva čekam izbore da promjenimo vlast na nivou BiH i da BiH vrši dužnosti koje su joj povjerene Aneksom 4 Dejtonskog sporazuma", rekao je Pavić u Trnovu. 

On je istakao da je DNS uvijek protiv bilo kakvih sankcija – da li pojedincu, firmama ili bilo kome drugom i da je protiv bilo kakvih zabrana. 

"Ako mi ne dozvolimo da čovjek može slobodno da izrazi svoju volju, kakvu to onda mi demokratiju gajimo i koga to hoćemo", upitao je Pavić. 

Pavić je istakao da na predstojećim opštim izborima u oktobru očekuje najbolje rezultate stranke od njenog postanka, a posebno u Sarajevsko-romanijskoj regiji, Banjaluci i Bijeljini.

"To su tri sredine gdje ćemo dobiti znatno više glasova nego do sada. Imaćemo više od 107 hiljada glasova, koliko smo planirali, 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH", izjavio je Pavić na skupu članova i simpatizera DNS-a. 

Pavić kaže da time DNS postaje odlučujući faktor u formiranju vlasti i odlučivanju na nivou Republike Srpske, a vrlo značajan faktor na nivou BiH. 

"Prema koalicionom dogovoru, možemo da biramo između predsjednika Vlade Republike Srpske i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Sa takvim funkcijama DNS će još više da ojača i učvrsti svoje pozicije", smatra Pavić.