Pet opcija trase Jadransko-jonske magistrale

  • 08.07.2020. 19:38

Do kraja godine će se znati kojim dijelom hercegovačkog krša će proći dio Jadransko-jonske magistrale. Trenutno je u igri pet mogućih trasa koje mogu spojiti Koridor 5C  sa  tačkom u Crnoj Gori. O najboljoj i najpovoljnijoj opciji već se počelo razmišljati.

"Dio dionica ide kroz Popovo polje, dio preko Trebinjskih brda , dio preko Zubaca tako sve su trase otvorene i upravo iz toga razloga smo se sastali da vidimo koja je najbolja opcija", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Ova magistrala je od velikog značaja za najjužniju regiju poručuju Hercegovci a podrška im stiže iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH. Hercegovačke opštine i grad Trebinje se prvo moraju usaglasiti oko najbolje opcije a onda sve to mora potvrditi i resorno republičko ministarstvo pa tek onda naležne BH institucije.

"Ono što je zadatak Ministarstva komunikacija i transporta to je da ćemo mi ovaj zahtjev koji dobijemo od lokalnih zajednica i grada Trebinje razmotriti i na nama je da obezbjedimo najbolje rješenje, usaglasimo sa  Hrvatskom, Crnom Gorom i Federacijom ja mislim da je to u ovom trenutku moguće i vrlo bitno za ovaj dio Republike Srpske", kaže Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH.

Svak će finsirati svoj dio trase, dionica koja prolazi kroz Federaciju znatno je manja od one koja će proći jugom Republike Srpske kaže Mitrović.  Jadransko-jonska magistrala povezuje Italiju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju i Grčku. 

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм