Ministarstvo trgovine i turizma

Podrška udruženjima u zaštiti potrošača

  • 10.09.2018. 14:00

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković potpisao je danas u Banjaluci ugovore sa predstavnicima osam udruženja iz Srpske koja se bave zaštitom potrošača o dodjeli ukupno 58 hiljada KM za realizaciju projekta "Jačanje svijesti trgovaca o pravima potrošača".

Gluhaković je rekao nakon potpisivanja da je riječ o sredstvima koja se dodjeljuju posredstvom konkursa koji je ranije raspisalo Ministarstvo i da je svojim projektima prošlo svih osam registrovanih udruženja za zaštitu potrošača u Srpskoj. 

On je dodao da je za ovu godinu predviđeno 100 hiljada KM za razne projekte s ciljem zaštite potrošača i podizanja svijeti o potrebi zaštite njihovih prava, a da je za 10 godina na razne projekte iz te oblasti utrošeno 950 hiljada KM. 

"Moramo biti svjesni da nismo došli do svakog potrošača u Srpskoj da kažemo koja su im prava kod trgovaca i šta su sve trgovci u obavezi kada potrošači traže da ostvare svoja prava", naveo je Gluhaković. 

Prema njegovim riječima, zbog toga se kroz ovaj projekat želi podići i svijest trgovaca da pomognu udruženjima potrošača, kao i da udruženja potrošača u trgovcima imaju dobrog saradnika na terenu. 

Dragovan Petrović iz Pokreta potrošača Srpske kaže da se ovaj projekat obraća trgovcima radi njihovog upoznavanja o pravima potrošača. 

"Ima dosta trgovaca koji ne znaju koja su to prava potrošača i ovaj projekat će dati dosta dobra efekat da bude manje pritužbi potrošača nego što je do sada bilo", rekao je Petrović. 

On je naveo podatke prema kojima se oko trećina pritužbi potrošača odnosi na komunalne usluge, od čega najviše na grijanje.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.