Ceremonija otvaranja uživo na ATV-u

Pogledajte kako izgleda objekat HE Bočac 2 VIDEO

  • 03.10.2018. 09:47

Sutra će biti svečano otvorena hidroelektrana Bočac 2. Alternativna televizija prenosiće svečano otvaranje od 10.00 časova.

Izgradnja ove hidroelektrane trajala je od jula 2015. godine do puštanja u rad u avgustu ove godine. U objekat je ugrađeno više od 15.000 kubnih metara betona, više od 1.000 tona armaturnog čelika i iskopano preko 40.000 kubnih metara stijenskog materijala.

"Posebnu dimenziju ovom poduhvatu daje činjenica da su se radovi izvodili u uslovima stalne proizvodnje energije na hidroelektrani Bočac, što je značilo svakodnevne oscilacije u protoku i nivou vode sa obje strane brane i da je izvođač građevinskih radova veoma mali broj dana zahtijevao poseban režim rada koji bi donosio gubitke u proizvodnji električne energije, a tok Vrbasa nikad nije bio prekidan i sačuvani su kvalitet i čistoća vode u izvornom stanju", navedeno je na sajtu preduzeća HE na Vrbasu koje je investitor ovog projekta.

Instalisana snaga HE Bočac 2 iznosi 8,76 megavata sa očekivanom godišnjom proizvodnjom od 41,6 gigavat-časova.

Hidroelektrana Bočac 1, u čijem kompleksu je Bočac 2, ima instalisanu snagu od 110 megavata i projektovanu godišnju proizvodnju od 307,5 gigavat-časova.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм