Derventa

Pokazno-taktička vježba SAJ i Žandarmerije

  • 14.06.2021. 18:51

Teroristi su uzeli veći broj talaca. Pregovori su trajali cijelu noć, ali nisu svi taoci oslobođeni. A onda je nebo iznad Babinog Brda zaparala rafalna paljba i jurnjava oklopnih vozila Despot. U munjevitoj akciji pripadnici Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice oslobodili su taoce i eliminisali teroriste.

Sve ovo samo u pokazno-taktičkoj vježbi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Ovo radimo sa ciljem uvježbavanja svih situacija i nepredviđenih situacija, čak terorističkih akata, i sa uzimanjem talaca kao što smo to danas radili, da bi unaprijedili sve aktivnosti koje radimo mi u MUP i u sadejstvu svih naših snaga i jedinica u uspješno izvedenim amcijama koje eventualno mogu da se dese na teritoriji Republike Srpske", rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lukač je rekao da je danas prikazan i kvalitet oklopnih vozila Despot, koje će u ovakvim situacijama pomoći da se akcija završi na pravi način i sa što manje gubitaka. Osim pripadnika SAJ i Žandarmerije, u akciji su učestvovali pripadnici Policijske uprave Doboj, Uprave za policijsku podršku i Policijskog pregovaračkog tima. Lukač je poručio da će se ovakve vježbe nastaviti, jer je cilj da bezbjednost građana Srpske podigne na što veći nivo.

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм