Narodne skupštine RS

Poslanici usvojili dnevni red

  • 19.06.2018. 10:48

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su dnevni red koji je na prijedlog Vlade Srpske dopunjen Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnoj odgovornosti Republike Srpske, po hitnom postupku.

Nisu usvojeni prijedlozi grupe od 17 narodnih poslanika da se dnevni red proširi sa dvije tačke po hitnom postupku i to prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o javnim tužilaštvima i izmjena Zakona o krivičnom postupku Srpske. 

Tačka dnevnog reda poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović odgođena je za drugi dio skupštinskog zasjedanja, a na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa" odgovaraće resorni ministri. 

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da je Vlada na vrijeme obavijestila skupštinski Kolegijum da premijer Srpske neće biti u mogućnosti da prisustvuje skupštinskom zasjedanju zbog ranije preuzetih obaveza. 

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica zatražio da je se tačka dnevnog reda - pitanja predsjedniku Vlade prebaci na 5. tačku dnevnog reda, a da se do tada obezbijedi prisustvo predsjednika Vlade Željke Cvijanović u Narodnoj skupštini kako bi odgovorila na poslanička pitanja.

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bi po hitnom postupku trebalo da budu razmatrani prijedlozi zakona o rudarstvu, amnestiji i zateznoj kamati. 

Poslanici bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce" kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice auto-puta "9. januar" Banjaluka-Doboj. 

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, upotrebi znakovnog jezika, izmjeni Zakona o bibliotečko-inFormacionoj djelatnosti, izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Srpske, zaštiti žrtava ratne torture, izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Srpske, kao i o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela. 

Trebalo bi da budu razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o opštem upravnom postupku, izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku, te izmjenama i dopunama Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju. 

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izvještaj Anketnog odbora Formiranog odlukom Narodne skupštine Republike Srpske s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. 

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2017. godinu, Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2017. godinu, izvještaj Komisije za koncesije Srpske za 2017. godinu, godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za prošlu godinu, te Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine. 

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм