Najveće opštinsko prizananje

"Povelja opštine Foča" posthumno dodijeljena Zdravku Krsmanoviću

  • 09.05.2019. 18:16

Najveće opštinsko prizananje- "Povelja opštine Foča", ove godine posthumno je dodijeljeno nedavno preminulom Zdravku Krsmanoviću za poseban doprinos razvoju lokalne zajednice.

Krsmanović je u dva mandata bio načelnik opštine i za to vrijeme izgrađeni su Gradska dvorana, bazeni, mostovi, rekonstruisani Gradski stadion i pozorišna sala, započeta gradnja Hrama Svetog Save, istaknuto je na svečanoj sjednici.

"Nadam se da će generacije koje su sada ovdje i buduće generacije, na dobrobit svih nas, koristiti objekte koje su njegovom inicijativom i ličnim zalaganjem izgrađeni u ovom gradu. On kao Fočak jako je volio Foču i nije se želio odvojiti iako je imao mogućnosti da ode iz ovog grada", kaže Dragica Krsmanović, supruga Zdravka Krsmanovića.

Dodijeljeno je i osam zahvalnica, kao i tri novčane nagrade. Među nagrađenima i hrabri policajci, koji su spasli dva dječaka na Drini, ali i jedan od junaka ATV-ovih priča; Stefan Matović, mladić koji neobičnim spotovima vježbanja u prirodi promoviše ljepote svog zavičaja.

"Svako priznanje donosi određenu količinu energije koja pomaže pojedincu da nastavi dalje. I to je potvrda da ono što je dotad radio dobro i da nastavi tako. Pogotovo, ovako neko priznanje, od opštine, od sredine u kojoj živim", rekao je Nemanja Trivun, dobitnik zahvalnice opštine.

"Nastavićemo i dalje da snimamo, da radimo na novim projektima. Mi pomoću videa pokazujemo da imamo nešto lijepo kod nas i da može da se iskoristi", ističe Stefan Matović, dobitnik novčane nagrade opštine.

Kao i svake godine, lokalna uprava je za Dan opštine podnijela izvještaj o svom radu i najavila planove za ovu godinu. Načelnik Radisav Mašić je istakao da su u toku gradnja vrtića i novog sekundarnog vodovoda, te da će za koji dan biti useljene nove zgrade, čime će se raspustiti kolektivni centar u Miljevini.

"Pred nama su i velike investicije koje je najavila Vlada Republike Srpske, i koje će biti realizovane, a počeće kako očekujemo na jesen. To je izgradnja tri hidrocentrale na rijeci Drini, izgradnja puta Šćepan Polje i izgradnja puta prema Nacionalnom parku Sujeska. Sve je to razlog da Foča bude grad perspektive", kaže Mašić.

Veliki zamajac razvoju privrede, očekuju u lokalnoj upravi, biće i otvaranje rudnika olova i cinka na području mjesne zajednice Čelebići, koje je, takođe, najavljeno u ovoj godini.

 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм