Željka Cvijanović

Predsjednica Srpske podržava inicijativu za nastavak izdavanja vaučera

  • 05.11.2020. 15:33

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da podržava inicijativu Privredne komore Srpske za nastavak izdavanja turističkih vaučera, koji i jesu koncipirani kao dugotrajan program podrške.

Cvijanović je naglasila da predstoje razgovori o tome, ali da odluka zavisi i od Vlade Republike Srpske.

"Iako smo u vrijeme krize pandemije (virusa korona) uveli podršku turističkom sektoru, hotelijerstvu i ugostiteljstvu posredstvom vaučera, to je ipak koncipirano i zamišljeno kao višegodišnji ili dugotrajan program podrške koji bi trebao da podrazumijeva da okupimo naše ljude oko naših turističkih potencijala da nađu vrijeme i odmor provedu i na domaćim destinacijama", rekla je predsjednica Srpske u Banjaluci.

Ona je naglasila da bi bilo dobro nastaviti sa izdavanjem vaučera s obzirom na to da će pandemija trajati, te da će sigurno ljudi željeti i da ih tokom zime koriste, a na taj način direktno pomognu sektorima koji su najviše pogođeni pandemijom.

Predsjednica Srpske je ponovila da će stajati iza te inicijative, kao što je i na početku ove priče bila uz Privrednu komoru i ljude iz tog sektora.

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjednici Republike Željki Cvijanović, premijeru Srpske Radovanu Viškoviću i ministru trgovine i turizma Suzani Gašić za nastavak projekta "Doživi Srpsku" i izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom ciele 2021. godine.